Confidenţialitate

Brașov: Cele două surori răpite și violate, preluate în grijă de autorități

Autoritățile brașovene au preluat în grijă, în regim de urgenţă, cele două surori din Vama Buzăului care au fost răpite și violate de un un individ.

Minorele, de 10 şi, respectiv, 12 ani, primesc consiliere psihologică.

Agresorul, care și-a recunoscut faptele, a fost reținut de procurori.

Potrivit anchetatorilor, individul fusese eliberat în baza legii recursului compensatoriu din penitenciar, unde ispăşea o pedeapsă pentru viol.

Pe numele celor două fete a fost emisă o alertă de răpire la nivel naţional, în cursul zilei de sâmbătă, după ce bărbatul, care s-a prezentat ca fiind prieten al concubinului mamei acestora, le-a luat vineri seara să le ducă la un ‘grătar’, unde a pretins că ar fi fost prezenţi şi alţi copii. Minorele au fost au fost găsite sâmbătă de poliţişti pe raza judeţului Prahova.

“Autorul a fost eliberat în luna noiembrie 2020, dintr-o condamnare de 10 ani pentru un viol asupra unei minore, beneficiind de legea recursului compensatoriu şi câştigând 522 de zile. În seara de vineri, a preluat victimele cu acordul mamei fără a le mai aduce înapoi, aşa cum ar fi trebuit. A agresat sexual ambele copile prima dată într-o pădure în apropiere de Întorsura Buzăului, ulterior în judeţul Prahova. (…) Nu ştim, deocamdată, ce intenţii avea cu fetele (după agresiune – n.red)”, a precizat prim-procurorul Claudiu Sandu.

Potrivit IPJ Braşov, din cercetările efectuate în cauză a reieşit că bărbatul, în vârstă de 42 de ani, prin exercitarea de constrângeri fizice şi ameninţări, ar fi forţat, pe rând, minorele să întreţină mai multe raporturi şi acte sexuale, în timp ce se aflau într-o parcare situată pe DN 10, între localitatea Întorsura Buzăului şi municipiul Buzău, dar şi în localitatea Valea Nicovani din judeţul Prahova.