Brașov: Căutările continuă în Munții Făgăraș, doi frați au fost dați dispăruți de o săptămână

După ce sambata, un trup neînsuflețit a fost găsit de salvamontiști și jandarmi, duminica s-a creat o nouă arie de cercetat la pas, iar predicțiile sunt sumbre și în ceea ce îl privește pe al doilea turist plecat pe munte.

Cei doi frați din Mureș, ambii împătimiți ai muntelui, au plecat în drumeție sâmbăta trecută. Pentru că rudele și prietenii acestora nu au mai dat de ei telefonic, familia a anunțat dispariția luni dimineața. Atunci au început și căutările salvamontiștilor din Argeș și Brașov. Fraţii au plecat din localitatea Sâmbăta de Sus, din judeţul Braşov, unde au lăsat maşina cu care veniseră până acolo. Cei doi au urcat pe Valea Sâmbetei şi au încercat să ajungă la Vârful Moldoveanu.

Pentru că vorbim de trasee închise iarna, unde zăpada ajunge și la câțiva metri înălțime în această perioadă a anului, căutările s-au dovedit extrem de anevoioase.
Cu efective mărite, după 5 zile de incursiuni, salvamontiștii și jandarmii montani au dat ieri peste un trup neînsuflețit, despre care se bănuiește că este al unuia dintre cei doi frați. Jandarmii au mai găsit pe munte și obiecte și haine aparținând celor doi turiști. Predicțiile sunt așadar sumbre și în ceea ce îl privește pe al doilea turist.

Căutătorii au fixat astăzi un nou perimetru pe care îl vor explora până la căderea întunericului. Este vorba despre zona cunoscută sub denumirea de Fereastra mică din Munții Făgăraș.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS