Brașov: Căutari în Masivul Postăvarul, după ce un turist a anunțat că a găsit bucăți dintr-un planor

Apelul venit pe numărul de urgență a fost făcut sâmbătă, cu puțin înainte de ora 12.00 și anunța identificarea rămășițelor planorului căutat intens în luna august a acestui an. Bărbatul care a zărit epava s-a și apropiat de aceasta și le-a comunicat autorităților că în interiorul planourului a văzut și indicii că acolo s-ar afla și trupul neînsuflețit al pilotului. Imediat după înregistrarea apelului, s-au creat echipe mixte ale salvamontiștilor, jandarmilor și salvatorilor ISU, care au plecat către locul indicat, zona Muchia Cheii, din Masivul Postăvarul.

Pentru că vestea s-a propagat cu repeziciune, și rudele pilotului căutat în vară au plecat pe munte. Se presupune că epava identificată corespunde aeroplanului dispărut în 6 august, pilotat de Mircea Crăciun. La acel moment, timp de câteva săptămâni, s-au efectuat zilnic căutări cu efective de peste 1000 de oameni, elicoptere, drone, autospeciale de teren șenilate și ATV-uri.

Au fost parcurse peste 300 de trasee şi zone montane, iar aria de căutare aeriană a cuprins peste 46.000 de kilometri pătraţi. Căutarile au ramas însă atunci fără rezultat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS