Brașov: Burse de 300 euro pe lună pentru medici

Comisia de Sănătate a Consiliului Județean Brașov a decis să acorde din decembrie burse medicilor care lucrează în spitalele de stat.

Stimulentele financiare nu vor depăși 300 de euro pe lună, iar directorii spitalelor vor stabili cine va beneficia de acestea.

Bursele, de cel mult 2 salarii minime brute, vor fi acordate medicilor din cele 6 spitale de stat care se află în subordinea Consiliului Județean Brașov.

Autoritățile vor aloca, începând cu luna decembrie, sume totale lunare de până la 40.000 de lei, pentru stimularea cadrelor medicale.

Banii vor fi distribuiți inegal către cele 6 spitale, în funcție de capacitatea fiecărei unități medicale și a numărului de angajați al acesteia. Potrivit explicațiilor oferite de consilierii județeni, medicii care urmează să primească stimulente vor fi selectați de către managerii de spitale, după un regulament ce va fi întocmit de CJ Brașov.

Banii ar trebui să ajungă în primul rând la cadrele medicale ce lucrează în secții considerate defavorizate. Măsura este menită să încurajeze rămânerea medicilor în sistemul de stat și este luată pe fondul unui deficit de personal constatat la nivelul spitalelor din Brașov.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS