BRAȘOV: Adulți anchetați pentru că au bătut și înfometat două minore

Două surori din Brașov, o fetiță de 7 ani și alta de 10 ani, au trecut prin clipe de coșmar în propria locuință, unde tatăl lor și concubina acestuia le-au bătut, înfometat și le-au obligat să muncească în gospodărie.

Cei doi adulți sunt acum anchetați, iar fetele au ajuns temporar într-un centru de plasament, transmite corespondentul Europa FM, Cristina Nica.

În urmă cu două zile, polițiștii de la Transporturi Feroviare Brașov l-au reținut pe tatăl celor două fete, un bărbat de 34 de ani, și pe concubina acestuia, o femeie de 23 de ani, sub acuzația de rele tratamente aplicate minorilor și violență în familie.

Fetele, născute într-o relație anterioară a tătălui, se aflau în grija sa.

Polițiștii au aflat că cei doi adulți le-au interzis surorilor, de 10 și 7 ani, să mai meargă la școală și le-au obligat pe acestea să facă diverse munci în gospodărie.

În toată această perioadă, fetițele au fost bătute de tatăl lor și de femeia cu care trăia acesta.

Mai mult, cei doi adulți au refuzat să le dea mâncare celor două micuțe, înfometându-le sub pretextul unor pedepse pentru cum și-au îndeplinit sarcinile stabilite de cei doi.

În primă fază, cei doi au fost reținuți cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis cererea, iar Direcția pentru Protecția Copilului a dispus instituționalizarea celor două minore într-un centru de plasament din județul Brașov.

Cele două surori vor rămâne în grija statului cel puțin până la finalizarea procesului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS