Confidenţialitate

Brașov: A fost împușcat ursul care a atacat 2 oameni

Ursul agresiv care, joi, a atacat un bărbat în cartierul Răcădău din Braşov a fost împuşcat, azi noapte, după ce s-a stabilit că animalul avea un comportament violent. Ursul a mai atacat ieri un alt bărbat, pe strada Calcarului, și l-a ucis pe câinele acestuia care a sărit să își apere stăpânul.

Specialiştii spun că prinderea lui şi relocarea într-o altă pădure nu este o soluţie pentru că animalul are un comportament violent şi va ataca din nou.

Vânătorii au primit acordul de recoltare a ursului de la Ministerul Mediului. Animalul a fost capturat exact în zona în care a atacat, joi, un turist de 64 de ani. Exemplarul a fost transportat la Regia Locală a Pădurilor Kronstadt, cea care administrează zona în care s-a produs incidentul. De asemenea, vor fi prelevate probe care vor fi duse la Direcţia Sanitar-Veterinară Braşov pentru analize”, a spus prefectul Braşovului, Ciprian Băncilă.

Până să fie prins, oamenii au fost sfătuiți să nu iasă în pădurile din împrejurimile Braşovului – Noua, Răcădău şi Schei. În zonă au patrulat jandarmi montani și au fost făcute filtre şi au fost lipite afişe pe copaci prin care cetăţenii erau avertizaţi de pericolul de a fi atacaţi de urs („Atenţie! Pericol atac de urs“).