Brăila: O elevă de la Liceul ”Gheorghe M. Murgoci”, în stare gravă după ce a căzut de la etajul 3

O elevă aflată în clasa a IX-a la Colegiul Național „Gheorghe Murgoci” din Brăila a căzut de la etajul al treilea al clădirii. Fata chiulea de la ora de Fizică și se afla într-o sală de cursuri. A căzut după ce s-a aplecat pe fereastră pentru a discuta cu o colegă. Fata se află acum în grija medicilor și e conștientă.

 

Potrivit insprectorului general școlar, Cătălin Canciu, eleva avea absență la primele două ore. În momentul în care s-a petrecut accidentul, colegii ei se aflau în laboratorul de fizică, în sala de clasă mai era doar o colegă care se pregătea pentru olimpiadă.

Geamul de la care a căzut eleva nu este prevăzut cu gratii. Potrivit inspectorului școlar, clădirea liceului este una de patrimoniu și nu se pot monta astfel de dispozitive.

Eleva este singura din clasă care are nota scăzută la purtare din cauza absenţelor, peste 40 la număr în acest semestru.

Ea se află acum în îngirjirea medicilor de la Spitalul Județean Brăila. Este conștientă și a suferit un traumatism la piramida nazală și mai multe traumatisme la coloană.

Accidentul este anchetat atât de profesorii liceului, cât și de către polițiști care au deschis un dosar penal.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS