BRĂILA: Două persoane infectate cu virusul West Nile

Laboratorul pentru analize al Institutului Cantacuzino a confirmat, în ultimele trei luni, două cazuri de infectare cu virusul West Nile la un adolescent şi o femeie din judeţul Brăila, potrivit șefului Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.

Rezultatele sosite de la Bucureşti au arătat că existenţa virusului se confirmă pentru un adolescent în vârstă de 16 ani şi o femeie de 69 de ani, ambii internaţi la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

Potrivit lui Gabriel Ciochină, ambele persoane au fost înţepate de ţânţari purtători ai virusului au făcut o formă uşoară a bolii, motiv pentru care au fost externate recent, notează Agerpres.

Avem în lucru un alt caz de suspiciune cu virusul West Nile la Brăila. Rezultatele în acest caz vor veni cel mai probabil săptămâna viitoare”, a precizat Ciochină.

În luna august 2017, în judeţul Brăila s-a întregistrat un caz de deces din cauza virusului West Nile, al unei femei în vârstă de 52 de ani, care a dezvoltat o formă severă de meningită.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS