Brăila: Crește cota apelor Dunării

Dunărea a atins sâmbătă, la Brăila, o cotă de 519 cm, în creştere 20 cm faţă de ziua de vineri, iar spre sfârşitul săptămânii viitoare se preconizează că va atinge cota de atenţie, situată la 560 cm.

Sectorul Filipoiu din Insula Mare a Brăilei este în faza a II-a de apărare, şefului Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila, Adrian Turiac, citat de Agerpres.

Acesta a adăugat că toate celelalte sectoarele de dig brăilene se află în faza I de apărare, cu apa ajunsă la baza taluzului.

Şeful Sistemului de Gospodărire a Apelor a dat asigurări că digurile din Brăila sunt pregătite să facă faţă acestor creşteri, chiar dacă debitele şi cotele înregistrate în prezent sunt specifice lunilor mai sau iunie.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis vineri două atenţionări Cod galben de depăşire a cotelor de apărare pentru anumite sectoare ale Dunării, valabile până în data de 31 martie 2018.

Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila patrulează în permanență pe diguri, pentru a monitoriza situaţia şi sunt pregătiţi să intervină pentru a remedia eventualele probleme care apar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS