BRĂILA: Copiii care au băut apă cu antigel, externați

Cei 17 copii din localitatea brăileană Victoria care au ajuns la spital după ce au băut apă cu antigel de la cişmeaua din curtea şcolii vor fi externaţi sâmbătă, starea lor fiind bună.

Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, dr. Alina Neacşu, cei 17 copii se hrănesc şi nu au simptome generate de consumul apei cu antigel.

Copiii sunt foarte bine, nu au simptome, nu a apărut nici un fel de problemă peste noapte. Au fost evaluaţi din nou, îi vom evalua din nou şi cel mai probabil vor fi externaţi astăzi în jurul prînzului, pentru a fi trecute cele 24 de ore de la momentul la care au băut apă cu antigel. Nu putem cuantifica cât a băut fiecare, este imposibil, însă important e că nu au apărut probleme şi sperăm să nu apară nici în următoarele ore şi să-i externăm în jur de ora 12!”, a declarat directorul medical al SJU Brăila, Alina Neacşu.

14 băieţi şi 3 fetiţe au ajuns vineri la spitalul din Brăila, după ce au băut apă contaminată cu antigel, de la cişmeaua din curtea şcolii.

Substanţa toxică a ajuns accidental în reţeaua de apă potabilă, după ce lucrătorii firmei care se ocupă de reabilitarea şcolii şi de centrala termică a unităţii de învăţământ  au vrut să facă proba centralei termice, introducând lichidul în instalaţie, probabil fără a strânge suficient robinetele.  Din cauza presiunii crescute, apa din instalaţie a refulat în conducta de apă potabilă şi astfel s-a ajuns la situaţia ca mai mulţi copii să bea apă contaminată.

Copiii au băut apă cu antigel după ora de sport. Doi dintre ei ar fi băut efectiv, acuzând un gust dulce, neobişnuit, după care alţii ar fi băut de curiozitate.

Poliţiştii au deschis dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS