BRĂILA: Cod roșu la Spitalul Județean | 17 elevi intoxicați cu antigel

Cod roșu la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Urgență din Brăila.

17 elevi de la o școală din localitatea brăileană Victoria au ajuns în stare gravă la spital, cel mai probabil intoxicați cu antigel.

Se pare că substanța toxică a fost ingerată de copii din rețeaua de apă potabilă a școlii, unde s-a infiltrat în condiții necunoscute pentru moment.

Cei 17 copii cu simptome de intoxicație au fost aduși cu ambulanțele, dar și cu mașini particulare la Spitalul de Urgență din Brăila, după cum transmite corespondentul Europa FM, Emanuela Turcu.

Starea lor de sănătate este stabilă și sunt în afara oricărui pericol, susțin medicii care i-au consultat.

Au fost preluați de pediatri și sunt investigați clinic. Copiii vor rămâne internați peste noapte fiindcă intoxicația cu antigel poate crea probleme renale.

Inspectoratul Școlar Județean Brăila susține că școala din localitatea Victoria se află în proces de reabilitare și muncitorii au umplut instalațiile de încălzire cu antigel.

Se pare că substanța toxică s-a infiltrat în rețeaua de alimentare cu apă potabilă din cauza un dop care nu a fost pus corespunzător.

Poliția din Brăila a deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă și urmează să stabilească împrejurările în care s-au intoxicat copiii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS