Confidenţialitate

BRĂILA: Angajată a Protecţiei Copilului, infectată cu SARS-CoV-2

O angajată a Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila a fost confirmată, joi, cu noul coronavirus.

Femeia este o instructoare dintr-un apartament de tip familial din municipiu, în care locuiau şapte beneficiari.

“O angajată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila, care a fost testată pe data de 2 iunie 2020, a fost confirmată pozitiv cu COVID-19. În urma anchetei epidemiologice, şapte persoane care au fost în contact direct cu persoana confirmată au fost izolate într-un apartament de tip familial”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Brăila.

De la începutul pandemiei, trei angajate ale DGASPC Brăila, respectiv două infirmiere şi o asistentă, au fost infectate cu COVID-19, ele fiind vindecate şi externate în prezent.

La nivelul judeţului Brăila, sunt monitorizate 1.987 de persoane aflate în izolare voluntară şi 43 de persoane care se află în carantină instituţionalizată. Alte 6.362 de persoane au ieşit din autoizolare la încheierea celor 14 zile şi 1.118 de persoane au primit avize epidemiologice pentru a ieşi din carantină instituţionalizată.

Conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la nivelul judeţului la Brăila, 44 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul COVID-19, dintre care 22 au fost declarate vindecate şi externate, iar doi pacienţi transferaţi în stare critică din municipiul Galaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pe secţia ATI, au decedat.

Potrivit IPJ Brăila, în ultimele 24 de ore, a fost verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă în cazul a 943 de persoane.