Confidenţialitate

Caz de botulism la Ploiești: Un bărbat a ajuns la spital după ce ar fi mâncat conserve de pește. Tratamentul a venit de la Chișinău | AUDIO

Caz de botulism la Ploiești: Un bărbat a ajuns la spital după ce ar fi mâncat conserve de pește. Antidotul a venit de peste Prut – de la Spitalul de Boli Infecțioase Chișinău.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bărbatul are 51 de ani și este internat la Spitalul Județean Ploiești. A mers întâi la spitalul din Urlați cu greață și vărsături și a primit tratament. Apoi starea lui s-a înrăutățit. A fost trimis la Ploiești unde a fost diagnosticat cu botulism. Le-a spus medicilor că a mâncat două conserve de pește.

Managerul Spitalului Județean Ploiești, Andrei Ilinca: „Pacientul a relatat că a consumat două conserve de pește. A prezentat inițial niște simptome nespecifice digestive, respectiv diaree și vărsături. Ulterior s-au instalat și niște simptome neurologice, adică greutate la înghițire, probleme la deschiderea ochilor. S-a pus diagnosticul de botulism. În astfel de situații există un tratament specific care se nuemște antitoxină botulinică”.

Tratamentul a fost adus de la spitalul din Chișinău pentru că nu s-a găsit nicăieri în țară. Pacientul a primit până acum două doze de toxină antibotulinică și se simte mai bine. Se așteaptă o treia doză care va veni tot de peste Prut.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Tulcea: Explozie neurmată de incendiu la etajul 4 al unui bloc de locuințe. ISU a stabilit cauza probabilă