BOTOȘANI: Tabără de sinistrați, instalată la Rădăuți Prut

ISU Botoșani a anunțat, joi, că o tabără de sinistrați a fost instalată la Rădăuți Prut, în care ar putea fi cazați localnicii dacă se va impune evacuarea localităților, ca urmare a viiturii de pe râul Prut.

Potrivit ISU Botoșani, pompierii au avertizat încă de miercuri populația cu privire la viitura de pe râul Prut.

„La Rădăuți Prut a fost instalată și o tabără de sinistrați, în cazul în care se va impune evacuarea celor 40 de gospodarii, 32 în Rădăuți Prut cu 53 de persoane din care cinci copii și opt locuințe în Rediu cu 26 de persoane din care trei copii. Pompierii militari și voluntari au avertizat încă de ieri populația din casă în casă și au constatat că majoritatea înnoptează la rude încă de marți. Animalele au fost duse în locuri sigure, înca din cursul zilei de marți”, au transmis reprezentanții ISU Botoșani.

Potrivit acestora, la ora 13.30, râul Prut măsura la Oroftiana 812 cm, cu 162 cm peste cota de pericol, cu 4 cm mai puțin față de ora precedentă, iar la Rădăuți Prut 680 cm, cu 80 cm peste cota de pericol, în creștere cu opt cm față de ora precedentă.

Administrația Națională Apele Române a anunțat că joi dimineață viitura de pe rîul Prut, formată în Ucraina, a ajuns la intrarea în țară. Specialiștii estimează că unda de viitură va ajunge, prin propagare, la Rădăuți-Prut în următoarele 24 de ore.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS