Confidenţialitate

Botoșani: Copilul care a murit în ambulanță, după ce prima salvare venise fără medic, suferea de o boală la inimă

Medicii legiști au stabili cauza morții copilului care și-a dat ultima suflare în drum spre Spitalul Județean Botoșani. Rezultatele autopsiei au fost trimise și la Direcția de Sănătate Publică Botoșani, care derulează o anchetă la Serviciul Județean de Ambulanță, instituție acuzată de tatăl copilului că nu a făcut tot ce trebuie pentru a-i salva fiul.

Medicii legiști au concluzionat că micuțul de 3 ani și jumătate a murit ca urmare a unor insuficiențe cardiace cronice cu edeme multiple.

Mai exact, copilul avea cordul mult prea mare, iar șansele de supraviețuire erau extrem de mici. Minorul a murit în drum spre spital, după ce tatăl solicitase ajutorul unui echipaj de la ambulanță.

Bărbatul a transmis că băiatul respiră și are puls, dar scuipă sânge. La fața locului a fost trimisă o ambulanță fără medic, iar o doua cu medic a venit în ajutor abia după ce s-a constatat că micuțul nu mai prezenta semne vitale de viață.

Manevrele de resuscitare efectuate nu au dat nici un rezultat, iar medicii au constatat decesul. Tatăl copilului i-a acuzat pe reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani că au tratat cu superficialitate totul și a anunțat că va depune plângeri penale pentru tragerea la răspundere a celor vinovați.

Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, a recunoscut că există disfuncționalități în activitatea Serviciului Județean de Ambulanță, dar a spus că date concrete vor fi furnizate în perioada următoare.