Confidenţialitate

Botoșani: Amenzi pentru șase preoți care au participat la o slujbă cu peste 100 de persoane

Şase preoţi dintr-o localitate din Botoşani au fost amendaţi pentru că au organizat şi participat la o slujbă cu peste 100 de persoane. Majoritatea oamenilor nu purtau mască de protecţie şi nici nu păstrau distanţa fizică.

Autorităţile au văzut imaginile apărute pe Facebook, dar şi în presa locală, cu slujba la care nu se respecta nici o regulă şi au deschis o anchetă.

Slujba avea loc în interior şi era oficiată de un sobor de 6 preoţi, în frunte cu protopopul de Botoşani. Toţi au fost amendaţi cu câte 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Poliţia Botoşani spune că verificările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor care nu au respectat normele sanitare: nu au purtat mască şi nici nu au respectat distanţa fizică.

Directorul DSP Botoşani a spus pentru presa locală că a avut recent o întâlnire cu preoţii din judeţ pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcaşurile de cult, distanţarea minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice în biserică.

Liliana Nicolae