Confidenţialitate

Boris Johnson, în contextul recordului de căldură din Marea Britanie: Serviciul național de sănătate să rămână în alertă | AUDIO

Școlile ar trebui să rămână deschise cât mai mult posibil, spune premierul Marii Britanii. La fel și transportul în comun, declară Boris Johnson. Marți, 19 iulie 2022, Marea Britanie a înregistrat un record de temperatură: peste 40 de grade Celsius. 

„Membrilor din Cabinet, sper că sunteți de acord că trebuie să menținem școlile deschise. Trebuie să păstrăm și transportul în comun funcțional, iar serviciul național de sănătate să rămână în alertă pentru cei care au nevoie. Cu noi recorduri de temperatură cine se poate îndoi că am avut dreptate atunci când am devenit prima economie care a îmbrățișat reducerea emisiilor de gaze. Abordarea noastră este cea corectă pentru a proteja planeta”, a spus Boris Johnson.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Profesor la Met Office, despre recordul de temperatură din Marea Britanie: „Nu mă așteptam, în toată cariera mea, să văd astfel de temperaturi”

Șeful departamentului de Știință și Tehnologie de la Met Office – serviciul de meteorologie din Marea Britanie – profesorul Stephen Belcher, a vorbit despre recordul de temperatură – peste 40 de grade Celsius – înregistrat azi în Marea Britanie.

„Nu mă așteptam la așa ceva în toată cariera mea, nu mă așteptam să văd astfel de temperaturi, dar iată că Marea Britanie tocmai a depășit 40 de grade Celsius pentru prima oară”, a spus șeful departamentului de Știință și Tehnologie de la Met Office.

Foto: Shutterstock

Citește și: Marea Britanie a înregistrat cea mai ridicată temperatură din istorie. Valorile continuă să crească | VIDEO