Confidenţialitate

Români în Londra, despre reacțiile britanicilor după ce s-a înregistrat cea mai mare temperatură din istoria măsurătorilor meteo: „Sunt șocați. Toți vorbesc despre vreme” | AUDIO

Marea Britanie a înregistrat azi cea mai mare temperatură din istorie. Peste 40 de grade Celsius s-au înregistrat pe aeroportul londonez Heathrow. Traian trăiește de 4 ani în capitala Marii Britanii și ne povestește că din cauza caniculei a fost nevoit să amâne să-și rezolve problemele, iar pentru un prieten al lui temperaturile ridicate au însemnat întreruperea temporară a activității pe care o desfășura.

„Aveam o întâlnire cu un oficiu al Guvernului și am primit mesaj să nu mă prezint din cauza căldurii. Un alt coleg cu care locuiesc – el are șoferi în subordine – și mi-a zis că a trebuit să închidă comenzile pentru câteva ore pentru că era prea cald”, a povestit Traian pentru Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Britanicii sunt șocați de valul de căldură

În Londra nu sunt înregistrate probleme legate de furnizarea energiei electrice – în ciuda consumului ridicat – și nici a apei potabile. Unele magazine au fost închise pe timpul zilei din cauza arșiței, iar cursurile în unele școli au fost suspendate.

Britanicii preferă să iasă seara la plimbare, după ora 21:00, atunci când temperaturile mai scad, povestește Traian.

„Ei sunt într-un fel șocați, sunt foarte surprinși de acest val de căldură. Nu sunt obișnuiți. Lumea în continuare trebuie să se ducă la serviciu, dar cel mai mult pe stradă se vorbește despre vreme. Cu toți prietenii cu care mă văd, primul lucru în discuție este vremea. Toată lumea vorbește despre vreme”, a povestit Traian pentru Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Radu, român în Marea Britanie: „Într-adevăr, este un pic extrem”

Radu, un român care lucrează în Londra povestește la Europa FM cum se resimte valul de căldură și ce au făcut autoritățile.

„Logodnica mea lucrează de acasă și pentru ea e un pic mai suportabil. La muncă, cel puțin noi avem AC-urilor și rezistăm mai ușor. Într-adevăr, este un pic extrem. Sunt anunțuri peste tot, în stațiile de trenuri, în metrouri se anunță frecvent că este recomandat să ai o sticlă de apă. Sunt super grijulii, iar pentru englezul de rând care nu a mai trecut prin asta e un pic overwhelming”, a spus Radu, un român care locuiește în Marea Britanie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Marea Britanie a înregistrat cea mai ridicată temperatură din istorie. Valorile continuă să crească | VIDEO