Confidenţialitate

Bolnavii care ajung la SJU Târgu Jiu nu pot fi testați pentru suspiciunea de gripă, după ce farmacia unității a rămas fără teste rapide | AUDIO

În plin sezon al virozelor, testele rapide pentru determinarea gripei lipsesc din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Conform conducerii unității sanitare, testele au fost epuizate de o săptămână din farmacia spitalului și, tot de atunci, a fost efectuată o nouă comandă. Însă, testele n-au ajuns pentru că depozitele Unifarm au fost goale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bolnavii care ajung la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu nu pot fi testați pentru suspiciunea de gripă.

De aproximativ o săptămână, din farmacia Spitalului Județean din Târgu Jiu lipsesc testele de gripă. Acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că era o lipsă pe stocul furnizorului. Colegii de la achiziții au transmis o nouă comandă, iar 1000 de teste vor ajunge joi – în joia aceasta – în farmacia Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu”, a declarat Mihaela Țicleanu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean din Târgu Jiu.

Iar în farmacii, stocurile au fost epuizate rapid, având în vedere solicitările mari din ultima săptămână.

Asta în condițiile în care, la camera de gardă a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu se prezintă zilnic zeci de cazuri de îmbolnăviri, mai ales în rândul copiiilor.

O altă criză o reprezintă antiviralul tamiflu, recomandat adulților, dar și copiilor în tratarea gripei. Medicamentul nu există în spital, iar la farmacii se eliberează doar pe rețetă. În lipsa testării, suspiciunea de gripă nu poate fi confirmată, iar medicamentul nu poate fi prescris.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cozi kilometrice în Poiana Brașov, după ce sistemul online a ski-pass-urilor și punctelor pe cartela a încetat să funcționeze | AUDIO