Confidenţialitate

Bolnavii de cancer vor să dea statul în judecată

Bolnavii de cancer nu renunță la intenția de a dat statul în judecată.

Ei se plâng că Guvernul nu a aprobat nici după ședința de ieri normele de aplicare a Planului Național de Combatere a Cancerului.

Doar au fost deblocate anumite fonduri necesare pentru accesul la tratament, măsură ce trebuia luată încă de la începutul anului, spun aceștia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bolnavii de cancer așteaptă de aproape o lună de zile ca Guvernul să aprobe normele de aplicare a Planul Național de Cancer, norme care vor stabili clar pentru fiecare pacient ce are de făcut și cât timp trece din momentul diagnosticării și până la tratament.

Premierul anunțase la începutul ședinței de Guvern de ieri aprobarea acestor norme.

În realitate, lucrurile au stat cu totul altfel, spune președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia.

La finalul ședinței de la Palatul Victoria, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a spus că, vor avea acces la medicamente inovative mai mulți pacienți și că a fost deblocat programul de vaccinare gratuită anti-HPV, care previne cancerul de col uterin.

Bolnavii de cancer spun că așteaptă ca măsurile aprobate de guvern să fie publicate în Monitorul oficial, apoi vor stabili împreună cu avocații dacă vor acționa statul în judecată.

 Sursa foto: Shutterstock