Confidenţialitate

Bolnavii cronici cer Guvernului să nu transforme Spitalul Colentina în spital COVID | AUDIO

Persoanele care suferă de boli cronice fac apel la premier și la ministrul Sănătății să revină asupra deciziei privind transformarea Spitalului Colentina din Capitală în unitate suport-COVID.

Președintele Alianței Pacienților Cronici din România, Cezar Irimia, spune că bolnavii sunt derutați și nu știu cărui spital să se adreseze.

Iar transferarea lor către alte unități medicale nu va face decât să ducă la agravarea stării de sănătate, în condițiile în care spitalele sunt oricum suprasolicitate.

“Susţinem ca Spitalul Colentina să fie un spital normal, şi pentru pacienţi covid şi pentru pacienţi cronici. Ceilalţi doctori vor să-i trateze, dar sunt copleşiţi. Degeaba au spus ei că i-au repartizat la alte spitale. Le vine rândul peste trei luni să-i vadă un medic. Nu se poate! Este strigător la cer ” – spune Președintele Alianței Pacienților Cronici din România, Cezar Irimia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cezar Irimia susține că anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, bolnavii cronici nu au mai beneficiat de îngrijirile medicale pe care le primeau de obicei:

“Din martie până acum, stadii 1 de cancere au ajuns în stadiul  3, pentru că nu au fost tratate la timp. Le-a pus viaţa în pericol acest minister al Covid-ului, nu al Sănătăţii. Despre asta vorbim. Despre  periclitarea vieţii pacienţilor cu alte patologii , favoriyînd, cumva pacienţii cu COVID. Şi nimeni nu ne spune cu cât a crescut mortalitatea în rândul pacienţilor non-COVID.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alianția Pacienților Cronici din România susține că e gata să declanșeze proteste în stradă, dacă statul nu se ocupă de bolnavii cronici mai mult decât o face în prezent.

După transformarea spitalului Colentina în spital suport-COVID, pacienții internați aici și care suferă de alte afecțiuni decât COVOD-19 ar urma să fie transferați la alte spitale din București și din județele învecinate care au locuri disponibile.