Confidenţialitate

Bogdan Olteanu, plasat sub control judiciar. Nu are voie să ia legătura cu Tăriceanu

Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, a fost plasat sub control judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru trafic de influență.

Instanța Supremă a decis acest lucru și totodată i-a interzis lui Bogdan Olteanu să ia legătura cu mai multe persoane, printre care și Călin Popescu Tăriceanu.

 

Până acum, Bogdan Olteanu a fost plasat în arest la domiciliu.

“Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; – să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la organul de poliţie în raza căruia locuieşte, desemnat cu supravegherea, respectiv Poliţia oraşului Snagov, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau de câte ori este chemat; – să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei; – să nu se apropie de persoanele audiate în calitate de martori, respectiv Eftime Ionuţ Adrian, Ifteni Ion, Ţurcan Octavian, Mihaiu Liviu Georgică, Enache Sorin, Teodorescu Gheorghe, Pasti Vladimir Sergiu, Gherguţ Dan Ion, Zavaleche Cecilia, Cononov Paul, Popa Octavian Marius, Korodi Attila, Motreanu Dan Ştefan, Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton, Vîntu Sorin Ovidiu, Buzelean Ionuţ Vasile, Bălăuţă Aurelian, Pop Tudor Octavian şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe orice cale, -să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; -să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme”, se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată pentru trafic de influență. Faptele ar fi fost comise în 2008, atunci când era președintele Camerei Deputaților.

Bogdan Olteanu ar fi primit de la Sorin Ovidiu Vântu 1 milioan de euro, dar și sprijin electoral. În schimb, ar fi intervenit la premierul de la acea vreme, Călin Popescu Tăriceanu, pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Banii i-ar fi primit la sediul unui partid politic, spun procurorii DNA.

 

La data de 18 septembrie 2008, Liviu Mihaiu a fost numit în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii au pus sechestru pe bunurile mobile și imobile ale lui Bogdan Olteanu. O parte din dosar a rămas la DNA, care continuă cercetările în acest caz și față de alte persoane.

Cât îl privește pe Sorin Ovidiu Vântu, acesta a anunțat pe blogul său că și-a recunoscut faptele în dosar și va executa o pedeapsă în procedură simplificată. Sorin Ovidiu Vântu este deja în închisoare într-un alt dosar.