Confidenţialitate

Bogdan Aurescu: Reuniunea Miniștrilor Afacerilor Externe ai NATO este un semnal clar că România contează la nivelul UE | VIDEO

Bogdan Aurescu a susținut o conferință de presă la finalul Reuniunii Miniștrilor Afacerilor Externe din statele membre NATO.

„Timp de câteva zile, Bucureștiului a fost Capitala politicii externe și de securitate la nivel european și euroatlantic. […] Pentru prima oară, România a susținut și o reuniune G7. Este un semnal clar că România contează la nivelul Uniunii Europene. […] Reuniunea a confirmat rolul major pe care îl joacă Romnia în securitatea euroatlantică”, a spus ministrul de Externe al României.

„Încă de la jumătatea anului 2020 a început procesul pentru noul Concept Strategic. […] Această reuniune a confirmat, așa cum ne-am propus de la început, rolul strategic al Mării Negre. Reuniunea este o etapă decisivă pentru implementarea deciziilor din cadrul Summitului NATO de la Madrid”, a spus Bogdan Aurescu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Jens Stoltenberg, despre aderarea Ucrainei la NATO: „Dacă nu reușește să rămână un stat suvern, nu poate deveni membră NATO” | VIDEO