Confidenţialitate

Bogdan Aurescu: Parteneriatul cu SUA este mai solid ca niciodată | VIDEO

Bogdan Aurescu – ministrul Afacerilor Externe al României – și Antony Blinken – secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii – au susținut o conferință de presă comună în România. Ministrul Afacerilor Externe a subliniat că parteneriatul dintre SUA și România este „mai solid ca niciodată”, iar următoarea rundă de discuții va avea loc în primăvara anului 2023, tot pe teritoriul românesc.

„Vizita vine într-un moment simbolic pentru că anul acesta sărbătorim a 25-a aniversare a parteneriatului nostru strategic. Sunt atașat personal de acest parteneriat pentru că în ultimii 14-15 ani m-am implicat direct și personal în acesta”, a spus Bogdan Aurescu.

„Este un pilon esențial al politicii externe și de securitate al României. Mă bucur că am putut avea o rundă substanțială de discuții bilateriale. Evaluarea noastră comună arată că acest parteneriat este mai solid ca niciodată. Obiectivul comun al României și al SUA este de a dezvolta în continuare acest parteneriat. Următoarea rundă de discuții între România și SUA va avea loc în primăvara anului viitor în România”, a adăugat Bogdan Aurescu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Antony Blinken, șeful diplomației SUA, despre România: „Avem o alianță de neclintit bazată pe valori comune, pe care le vom apăra dacă vom fi atacați”