Confidenţialitate

Bogdan Aurescu, după alegerile din Austria: Este necesară o reevaluare a poziției Vienei cu privire la aderarea României la Schengen | AUDIO

Guvernul de la Viena ar trebui să reevalueze poziția în privința aderării României la Spațiul de liberă circulație Schengen, spune ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

Afirmația are loc în contextul în care partidul cancelarului Karl Nehammer, care s-a opus aderării țării noastre la Schengen, a pierdut majoritatea absolută din parlamentul Austriei inferioare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Trebuie o evaluare pe care cred că autoritățile de la Viena trebuie să o facă – în primul rând – după aceste alegeri. Repet, nu vreau să comentez foarte mult aceste rezultate pentru că nu este potrivit din această poziție de ministru de Externe să fac acest lucru, dar – după cum știți – noi am făcut toate gesturile de deschidere spre dialog constructiv.

Am arătat foarte clar că poziția României este una de susținere pentru măsuri care să întărească managementul frontierelor externe, măsuri care să combată migrația ilegală, să facă frontierele externe ale Uniunii Europene mai sigure, chiar dacă România nu acceptă conexiunea artificială între acest subiect, mai ales în ceea ce privește migrația ilegală din Austria și lărgirea Spațiului Schengen cu România și respectiv Bulgaria. Noi suntem, repet, deschiși spre dialog”, a spus ministrul de Externe al României – Bogdan Aurescu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și:  Soluția ca România să adere la Schengen „ar fi o presiune continuă pe Austria”, spune Roberta Metsola la Europa FM | AUDIO