Confidenţialitate

Bogdan Aurescu cere noi sancțiuni din partea UE pentru Rusia: Masacrul de la Bucha este responsabilitatea Rusiei | AUDIO

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, pledează pentru noi sancțiuni din partea Uniunii Europene la adresa Rusiei, după masacrul comis de soldații ruși la Bucha, în Ucraina. Ministrul spune că trebuie luate toate măsurile pentru ca vinovații să fie trași la răspundere.

Ministrul de Externe a mai spus că trebuie întărită apărarea pe flancul estic al NATO. Bogdan Aurescu a făcut aceste afirmații la o dezbatere, la Cercul Militar Național, unde a participat alături de ministrul de Externe al Estoniei, Eva-Maria Liimets.

„Masacrul de la Bucha este responsabilitatea Rusiei, pentru că toate aceste crime s-au petrecut în momentul în care această zonă ucraineană se afla sub ocupaţie rusească. Trebuie să facem tot ce putem pentru a opri acest război ilegal împotriva Ucrainei. Şi trebuie să facem tot ce putem astfel încât cei responsabili pentru acest masacru să răspundă în faţa justiţiei.

Din acest motiv, România, Estonia, dar şi multe alte state – cred că peste 40 de ţări – am sesizat Curtea Penală Internaţională pe 2 martie şi am cerut procurorilor să pornească o anchetă în ce priveşte infracţiuni de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii comise pe teritoriul Ucrainei”, a spus Bogdan Aurescu luni, 4 aprilie 2022.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Zelenski va vorbi luni seară în Parlamentul României. Momentul, marcat de bâlbe și confuzie printre liderii politici | AUDIO