Confidenţialitate

Zelenski va vorbi luni seară în Parlamentul României. Momentul, marcat de bâlbe și confuzie printre liderii politici | AUDIO

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va vorbi luni seară în Parlamentul României, la ora 19:00, spun surse oficiale la Europa FM. Liderul ucrainean se va adresa astfel și aleșilor români, după ce a ținut discursuri similare în Legislativul mai multor țări.

Este de așteptat să ceară sancțiuni suplimentare la adresa Rusiei după imaginile cu ororile lăsate în urmă de armata Moscovei în Bucea.

Pregătirea momentului în care Zelenski se adresează Parlamentului român este marcat însă de bâlbe generate de conflictele între politicienii de la noi.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a spus de dimineață că discursul ar putea avea loc astăzi, dar așteaptă întâi o informare din partea Ambasadei Ucrainei la București sau din partea Ministerului român de Externe.

Marcel Ciolacu l-a criticat pe fostul lider liberal Florin Cîțu, care a anunțat pe Facebook despre discursul liderului de la Kiev în Parlamentul român:

„Cred că calea diplomatică, nu calea de Facebook și încercarea pe facebook de a ane face imagine, calea diplomatică este cea normală. Eu, până la 12:30, când avem un Birou permanent reunit, aștept ori o solicitare din partea Ambasadei pentru acest discurs în Parlamentul României, ori o informare din partea Ministerului Afacerilor Externe.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florin Cîțu, pe de altă parte, insistă că discursul va avea loc luni seară:

„Astăzi, la ora 19:00, vorbește președintele Zelenski în Parlamentul României, ar trebui să fim toți onorați de acest lucru.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Intervenția, prin videoconferință, este programată pentru ora 19:00.

Președintele Senatului, Florin Cîțu:

„Președintele Senatului în primul rând, voi vorbi eu primul, apoi domnul Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, domnul prim-ministru este invitat, încă nu avem o confirmare dacă vine, dacă vine are și domnia sa o intervenție scurtă și apoi domnul Zelenski. S-ar putea, în funcție de timp, să fie schimbate datele de intervenție. Domnul Zelenski are 15-20 de minute.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.