Confidenţialitate

Boeing consemnează la sol toate aparatele 737 Max

Constructorul aviatic Boeing a anunţat, miercuri seară, suspendarea zborurilor avioanelor 737 Max în întreaga lume, în contextul semnelor de întrebare legate de securitatea aparatului după două accidente în care acesta a fost implicat în ultimele 5 luni.

Un Boeing 737 Max 8 s-a prăbuşit, duminică, în Etiopia, toate cele 157 de persoane aflate la bord murind.

În noiembrie, 189 de persoane își pierdeau viețile într-o catastrofă asemănătoare produsă în lagul Indoneziei.

Ambele aparate au căzut la scurt timpul după decolare.

“Boeing continuă să aibă încredere totală în modelul 737 Max. Cu toate acestea, după consultări cu Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA, (…) Boeing a decis să recomande suspendarea în totalitate a operaţiunilor întregii flote de avioane 737”, a anunţat compania americană.

Preşedintele Statelor Unite a anunţat, miercuri seară, suspendarea zborurilor Boeing 737 Max. “Va fi emisă o ordonanţă executivă prin care vor fi suspendate zborurile avioanelor 737 Max 8 şi 737 Max 9 (…)”, a declarat Donald Trump, citat de CNN.

Administraţia Federală pentru Aviaţie şi compania Boeing “au ajuns la un acord privind această măsură”, a precizat liderul de la Casa Albă.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) a decis, marţi seară, suspendarea zborurilor avioanelor Boeing 737-8 Max şi 737-9 Max în spaţiul Uniunii Europene.

Potrivit experţilor, piloţii probabil au avut dificultăţi în dezactivarea unui sistem automat care împiedică intrarea în picaj a avionului. Compania Boeing analizează posibilitatea actualizării dispozitivului software care coordonează acest sistem.