Confidenţialitate

Boboteaza în Bucovina | GALERIE FOTO

Credincioși din toată țara au participat, în număr mai mic decât de obicei, la slujbele de Bobotează.

La Patriarhie nu au fost mai mult de 100 de persoane care au respectat regulile de distanțare, în timp ce la Constanța, însă, sute de oameni au făcut o procesiune de la Catedrală  în Portul Tomis, fără respectarea normelor sanitare, iar aproape 2.500 au participat la slujba de pe malul Mării.

Participanții au fost îndrumați de către voluntari către biserici, unde accesul a fost în număr limitat.  În multe locuri, însă, slujbele au avut loc în aer liber. Tot voluntarii au împărțit  aghiazma îmbuteliată în sticle de plastic, în timp ce jandarmii au asigurat ordinea.

La Iași, slujbele s-au ținut în 5 locații diferite  din Catedrală, tocmai pentru a respecta normele sanitare, în timp ce la Constanța, sute de credincioși, alături de un sobor de preoți, au făcut o procesiune până la malul Mării, unde a avut loc slujba.

La Tulcea, în schimb, Episcopia a renunţat la tradiţionala procesiune organizată pe faleza Dunării, în contextul pandemiei cu noul coronavirus. Nu a lipsit, însă, momentul aruncării unei cruci în apă.

Boboteaza a fost sărbătorită, în condiții speciale, anul acesta și în Horodnicul de Sus, localitate aflată în partea nord-estică a județului Suceava.

Fotograful Cătălin Urdoi a surprins cum este sărbătorită Boboteaza în Bucovina.

FOTO: Cătălin Urdoi