Confidenţialitate

Credincioșii din toată țara au participat la slujbele de Bobotează | AUDIO

Credincioși din toată țara au participat, în număr mai mic decât de obicei la slujbele de Bobotează. La Patriarhie nu au fost mai mult de 100 de persoane care au respectat regulile de distanțare, în timp ce la Constanța, însă, sute de oameni au făcut o procesiune de la Catedrală  în Portul Tomis, fără respectarea normelor sanitare, iar aproape 2.500 au participat la slujba de pe malul Mării.

Participanții au fost îndrumați de către voluntari către biserici, unde accesul a fost în număr limitat.  În multe locuri, însă, slujbele au avut loc în aer liber. Tot voluntarii au împărțit  aghiazma îmbuteliată în sticle de plastic, în timp ce jandarmii au asigurat ordinea.

La Iași, slujbele s-au ținut în 5 locații diferite  din Catedrală, tocmai pentru a respecta normele sanitare, în timp ce la Constanța, sute de credincioși, alături de un sobor de preoți, au făcut o procesiune până la malul Mării, unde a avut loc slujba.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a apreciat că vor fi 10.000 de oameni, dar Jandarmeria Constanța precizează că e vorba de maximum 2.500.

De-altfel, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, care a sfidat în mod repetat recomandările antiepidemice ale autorităților, a declarat recent  că pandemia nu trebuie să modifice slujbele.

”Slujbele nu se schimbă în pandemie, ci rămân aceleași. Noi trebuie să înmulțim slujbele în pandemie. Această apă sfințită va combate și bolile și toți microbii, susține Arhiepiscopul Teodosie.

La Tulcea, în schimb, Episcopia a renunţat la tradiţionala procesiune organizată pe faleza Dunării, în contextul pandemiei cu noul coronavirus. Nu a lipsit, însă, momentul aruncării unei cruci în apă. Se spune că cine reușește să recupereze crucea va fi ocolit de boli tot anul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae