Confidenţialitate

BNS: Lucrătorii români aflați la muncă pe teritoriul Germaniei pot cere sprijin sindical

Blocul Național Sindical face parte dintr-o rețea de centre care oferă în Germania, România, Polonia, Croația, Ungaria și Slovenia servicii menite să îmbunătățească situația lucrătorilor români care se află sau se vor afla în scop de muncă pe teritoriul Republicii Federale Germania.

În cadrul BNS funcționează Centrul BNS de informare, consiliere, orientare și servicii-suport acordate cetățenilor români care se află sau se vor afla în scop de muncă în Germania, unde consilierii centrului oferă servicii de consultanță referitoare la legislația UE și cea din Germania și din Romania care reglementează munca în regim sezonier sau detașare, programul de muncă, perioada minima de odihnă, salariul minim, concediul anual, siguranța la locul de muncă, documentația necesară înaintea plecării, precum și informații și servicii specifice pentru fiecare caz în parte.

Centrul BNS poate fi contactat de luni pana vineri, de la 8 la 18, la telefon +40 (0)21 313 59 74, 0724 046 455, email: international@bns.ro, www.bns.ro.

“Având în vedere solicitarea actuală a statului german de a primi lucrători sezonieri pe teritoriul său, în contextul situației generate de pandemia COVID19, dorim să facem cunoscut tuturor celor interesați faptul că lucrătorii români pot contacta telefonic centre de consiliere și informare de pe teritoriul Germaniei în cazul în care se află în dificultate. A fost înființată Linia telefonică gratuită a proiectului Fair Mobility al sindicatelor germane, în parteneriat cu Blocul National Sindical.Cei care au probleme in Germania, la munca sau cu angajatorul, pot suna la linia telefonica gratuita, începând cu data de 14 aprilie 2020, de luni pana vineri, în intervalul orar 9-12 si 14-18.
Numărul de telefon este 0800 0005602. Consilierii pot acorda gratuit informații și asistență în limba română. Informații despre drepturile de muncă, în limba română, se găsesc pe pagina www.fair-arbeiten.eu/ro
Recomandăm persoanelor care se află în Germania în scop de munca să contacteze consilierii prin această linie telefonică, unde vor primi sfaturi pertinente și informații actualizate, precum și asistență în rezolvarea situațiilor individuale”, anunță BNS printr-un comunicat de presă.