Blocajul TVR, dublat de proteste ale angajaților

 

Aproape 200 de angajaţi ai TVR au protestat în curtea Televiziunii publice în timp ce noul Consilu de Administrație s-a reunit în ședință. Manifestanții spun că o susțin în continuare pe Monica Ghiurco.

Reprezentanții salariaților au semnat și o petiție  la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD), privind declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu.

Unul din inițiatorii demersului, Luminița Iordănescu, spune că președintele Senatului greșește grav atunci când spune că un reprezentant al salariaților nu poate conduce televiziunea publică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Parlamentul a respins, în decurs de două săptămâni, cele două propuneri pe care CA al TVR le-a făcut pentru conducerea instituției: George Orbean și Monica Ghiurco. Cele două propuneri nu au obținut, în plenul Parlamentului, voturile PSD.

Săptămâna trecută, Parlamentul a respins numirea Monicăi Ghirco în funcția de Președinte Director General al S.R.Tv, deși voturile pentru au fost  194, iar cele împotrivă 113.

Nominalizarea a fost respinsă pentru că nu a obţinut jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, respectiv de 272 de voturi.

PNL a contestat însă procedura de respingere în Parlament a Monicăi Ghiurco pe motiv că  numărarea voturilor s-ar fi realizat după o procedură neconstituțională.

Mai exact, liberalii cred că la votul din plen trebuia luată în considerare majoritatea simplă și nu majoritatea calificată.

Nominalizarea Monicăi Ghiurco este a doua propunere făcută de Consiliul de Administrație al TVR pentru funcția de președinte director general.

Pe 29 martie, Parlamentul a respins validarea lui George Orbean.