Confidenţialitate

BLACK FRIDAY 2019: De ce nu au mers plățile cu cardul online pentru mai multe magazine

Black Friday 2019 a debutat vineri cu cifre record, dar şi cu probleme pentru unii clienți care nu au putut finaliza comenzile folosind cardul online.

“Primele ore ale diminetii au inceput cu stangul pe zona de plati online. Inca de la startul evenimentului (7:30), numarul de tranzactii pe minut a ajuns la aproximativ 2.000, atingand un numar record in ultimii 5 ani.

Volumul mare de tranzactii a determinat ca timpul de autorizare a unei plati in conexiunile cu banca sa depaseasca cu mult media de 15 secunde.

Pentru a proteja platforma tehnica pe tot parcursul zilei si a permite cat mai multor clienti sa cumpere online in siguranta, pana la primirea autorizarii bancilor, PayU a limitat numarul de plati acceptate la 70% din total.

Astfel, 30% dintre clientii care au platit online prin PayU nu au putut efectua plata. Clientii care au plasat comenzi si nu au putut sa le plateasca online sunt informati ca nu au pierdut comanda initiala: acestia vor primi pe email un link de plata prin care vor putea sa achite comanda deja plasata”, explică procesatorul de plăți PayU.