Black Friday 2017. România marchează Black Friday 2017 cu o săptămână înaintea americanilor

Black Friday 2017 în România este anunțat, urmând tradiția din anii precedenți, la o altă dată față de Black Friday  tradițional din SUA.

Black Friday marchează, de mai bine de opt decenii, începutul sezonului de cumpărături din preajma Crăciunului în SUA. Sărbătoarea cumpărăturilor se desfăşoară în ultima zi de vineri a lunii noiembire, imediat după Ziua Recunoştinţei.

Şi în acest an, marii retaileri americani se întrec în reduceri de Black Friday, pentru multe dintre ele cumpărătorii formând cozi chiar cu o zi înainte în fața magazinelor.

În România, multe magazine online dar și operatori telecom au anunțat că vor ține Black Friday 2017  pe 17 noiembrie. Urmând modelul anilor precedenți, cel mai probabil aceștia vor avea oferte speciale și vineri, 24 noiembrie, când este marcată ”sărbătoarea cumpărăturilor” în SUA.

Din 2011, când eMag a organizat pentru prima dată Black Friday în România, fenomenul a avut creşteri considerabile în fiecare an.

Un studiu realizat de Kantar Millward Brown, după ediţia de anul trecut a Black Friday, a arătat că 94,3% din populaţia cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani auzise de eveniment.

Acelaşi studiu a confirmat preferinţa tot mai ridicată a românilor pentru cumpărăturile online. De Black Friday, 47,5% din cei care au achiziţionat ceva au comandat online, în timp ce pentru offline au optat 41,5%, iar 11% au îmbinat ambele modalităţi.

Europafm.ro nu folosește linkuri de afiliere de Black Friday iar scopul articolelor despre Black Friday 2017 este strict unul de informare, să vă ajute să vă ghidați printre ofertele Black Friday  existente pe piață în ziua sau zilele în care se presupune că s-ar concentra cele mai mari reduceri de pe parcursul anului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS