BISTRIȚA: Telenovelă fără sfârșit cu veverițele cumpărate pe bani publici

Povestea a început anul trecut când Consiliul Local Bistrița a aprobat alocarea sumei de 21.000 lei pentru achiziționarea unei „căsuțe pentru veverițe”.

În sumă a fost inclusă și cumpărarea unei familii de veverițe: doi adulți și patru pui, la prețul de 450 lei bucata.

Scopul proiectului municiplității a fost  ca  veverițele ”să se înmulțească și să populeze zona parcului”

Toate bune și frumoase până când puii au reușit să evadeze  iar femela a murit în luna noiembrie. Atumci au apărut informații despre firma de la care a cumpărat Primăria veverițele. Acesta fusese amendată de Garda de Mediu pentru că nu a putut furniza actele de proveniență a animalelor care au fost achiziționate online de la o persoană din județul Bihor. Tot Garda de Mediu a impus Primăriei să mărească voliera până la circa 60 mp, pentru a respecta normele legislative în privința animalelor ținute în captivitate.

Acum a dispărut și ultima veveriță.  

Poliția municipiului Bistrița a fost sesizată în cursul zilei de luni de o femeie că voliera din Parcul municipal, în care era ținută captivă o veveriță cumpărată cu bani publici, are plasa metalică distrusă, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb.

Polițiștii au deschis în acest caz dosar penal pentru distrugere, urmând a se stabili când s-au întâmplat faptele și cine se face vinovat.

În luna iunie a acestui an, primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că proiectul „Veverița” nu și-a atins scopul, dar a adăugat că nu este dispus să renunțe la acesta.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS