Confidenţialitate

BISTRIȚA: Sute de părinți și elevi protestează din nou față de un profesor bătăuș

Sute de părinți și elevi protestează, luni dimineața, în curtea și în fața școlii din comuna Șanț, judeţul Bistriţa-Năsăud, faţă de iminenta întoarcere a profesorului de sport, condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare după ce a lovit doi copii.

Aproximativ 200 de părinți și elevi au ieșit în stradă și în curtea școlii, nemulțumiți că profesorul de sport care a lovit doi copii ar putea reveni la ore, informează Mediafax.

Părinții nu vor să îi permită accesul în școală profesorului de sport care s-a întors luni la ore, după ce a fost în concediu medical. La fața locului au venit și peste 30 de jandarmi și polițiști care să asigure ordinea.

Profesorul Vasile Maternick a fost huiduit în momentul în care a ajuns la școala din Șanț, iar conducerea instituției de învățământ nu i-a permis acestuia accesul în școală, deoarece nu avea documentele medicale vizate de medicina muncii pe care să scrie „apt”.

Profesorul Vasile Maternick a plecat, luni, după ce nu i s-a permis accesul în școală. El a spus presei că ar fi fost acuzat pe nedrept și a anunțat că se va întoarce la ore să își facă meseria. Părinții sunt deciși să protesteze în fiecare zi.

Profesorul de sport a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă după ce a lovit, în martie 2017 doi elevi, pe unul dintre ei cu palma, iar pe celălalt cu pumnul.

Bărbatul nu era la primul incident de acest fel şi a fost sancţionat de mai multe ori inclusiv cu desfacerea contractului de muncă, însă instanţa a obligat Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud să îl reangajeze.