Confidenţialitate

Bistrița-Năsăud: Șoferița care a provocat accidentul de la halta Viișoara avea permisul de o lună

4 tineri au murit, după ce mașina în care se aflau a fost lovită, joi după-amiaza, de un tren. Accidentul a avut loc la o trecere peste calea ferată, la halta Viișoara, din județul Bistrița-Năsăud.

Autoturismul era condus de o tânără care urma să împlinească 19 ani, săptămâna viitoare. Potrivit Poliției Bistrița-Năsăud, fata obținuse permisul de doar o lună.

Printre victimele decedate se numără doi frați ai șoferiței, o fată de 14 ani, un băiat de 19 ani și o rudă de-a acestora, în vârstă de 20 ani.

Singura supraviețuitoare a accidentului este o soră a șoferiței, în vârstă de 12 ani, care a fost transportată cu un elicopter SMURD la Târgu Mureș.

Mașina în care se aflau cei 5 tineri a fost lovită de un tren Regio care circula pe ruta Bistrița-Sărmășel. Se pare că tânăra care se afla la volanul mașinii nu s-a asigurat la trecerea peste calea ferată, iar autoturismul a fost târât pe o distanță de aproape 200 de metri.

La locul accidentului au fost mobilizate o autospecială de descarcerare, două echipaje ale SMURD și patru ambulanțe, dar și polițiști de la  Direcția Rutieră și de la Transporturi Feroviare.

Intervenția salvatorilor a fost extrem de dificilă, mai ales că toate cele 5 persoane au rămas încarcerate, iar mașina a fost complet distrusă.

Din cauza accidentului, circulația pe calea ferată a fost blocată timp de două ore, iar trenurile au înregistrat întârzieri între  40 și 100 de minute.

BISTRIȚA-NĂSĂUD: Automobil lovit de tren în municipiul Bistrița