Confidenţialitate

Bistrițenii au probleme cu veverițele

Bistriţenii nu se prea pot bucura de celebrele veverițe cumpărate de Primăria Bistrița. Cele 6 exemplare “cazate” nu doresc să socializeze și stau mai mult ascunse.

Veveriţele au costat 2.700 de lei şi sunt cazate într-o volieră pentru care s-au plătit alţi peste 17.000 de lei, bani din bugetul local.

Veveriţele n-au ieşit din scorbură chiar dacă au fost ademenite cu nuci și alune de pădure, iar cei mai mulţi dintre bistriţenii care se plimbă prin parcul municipal cred că micile vietăţi sunt prea speriate de zarva creată în preajma lor.

Povestea veverițelor este deja un subiect de film cu mai multe episoade. În februarie, din Deșteptarea aflați că firma din Galați de la care urmau să fie cumpărate veverițele, după cum declarase primarul Crețu, nu avea nici veverițe, nici volieră pentru ele. Între timp problema s-a rezolvat, însă veverițele tot nu reușesc să anime parcul.

Reprezentativi pentru Parcul Municipal rămân arborii seculari cu dimensiuni impresionante: arţarul, platanii de munte, roşcovul iar punctul de atracţie se rezumă tot la copaci: cele două specii de arbori declarate monument al naturii: arborele pagodelor şi arborele lalea. Lor li se mai adaugă peștii exotici din heleșteul construit în acelaşi parc municipal în urmă cu doi ani.