Confidenţialitate

SURSE: Biroul Electoral Sector 1 își declină competența soluționării problemelor de la vot către Biroul Electoral Central

Biroul Electoral Sector 1 cere BEC sa preia problema alegerilor reclamate de principalii doi candidați, susțin surse apropiate celor din BEC. Informațiile nu sunt însă confirmate și pe căi oficiale.

Potrivit surselor Europa FM, s-au găsit inclusiv mai multe buletine de vot decât cele consemnate în unele procese verbale.

Atât actualul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, cât și candidata USR-PLUS Clotilde Armand își revendică victoria, fiecare pretinzând că numărătoarea paralelă făcută de partidele care-i susțin indică un câștig al turului de scrutin derulat duminică.

„Astăzi (marți – n.r.) voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Să înțelegem și noi o treabă”, a spus Clotilde Armand.

Candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 al Capitalei l-a acuzat, luni, pe Daniel Tudorache de tentativă de fraudare a alegerilor și a chemat și poliția la Biroul Electoral.

Șeful Poliţiei Sectorului 1, comisar-şef Ionuţ Dana, a anunţat că un bărbat a fost prins cu 473 de procese verbale în urma alegerilor locale de duminică şi că bărbatul respectiv era înscris pe lista electorală a unui partid politic la rubrica de consilieri locali.

„În continuare, efectuăm cercetări prin Secţia 4 Poliţie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru infracţiunea prevăzută de art. 391 privind falsificarea de documente şi evidenţe electorale”, a declarat Ionuţ Dana.

Preşedintele PSD a anunțat că a depus o plângere la BEC prin care solicită renumărarea voturilor la alegerile de la Sectorul 1.

„Numărătoarea paralelă ne dă că domnul Dan Tudorache a câştigat alegerile cu 200 şi ceva de voturi şi atunci aveam aceste întrebări: e posibil să fi fost introduse eronat în softul BEC-ului anumite buletine de vot, anumite procese verbale. Avem acest drept să vedem aceste lucruri”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o intervenție în direct la o emisiune TV.

Dan Barna spune că primar al Sectorului 1 va fi Clotilde Armand și este de părere că nu există niciun temei pentru renumărarea voturilor.

„Așa cum am spus în seara alegerilor, toate voturile trebuie corect numărate, astfel încât rezultatele oficiale să reflecte exact voința bucureștenilor. E incredibil faptul că PSD a încercat să fraudeze votul în București, inclusiv prin falsificarea de procese verbale.

Așa ceva trebuie penalizat sever și sunt alături de colegii mei din PNL și USR PLUS, care solicită renumărarea voturilor acolo unde există suspiciuni de fraudă”, spune Nicușor Dan, pe pagina de Facebook.