Confidenţialitate

Birocrația, parte din vină pentru accidentul în care au murit două fete. Primăriile nu pot monta limitatoare de viteze

Recentul accident grav din Capitală, în care două fete au fost strivite de o mașină scăpată de sub control se află, marți, în dezbaterea autorităților bucureștene.

Edilul Sectorului 2 se va consulta cu primarul general pe tema limitatoarelor de viteză.

Radu Mihaiu a admis că birocrația are parte din vină pentru tragedia din weekend.  În practică, primăriile nu au voie să monteze limitatoare, dar pot cere acest drept.

Potrivit primarului Radu Mihaiu, la cererea locuitorilor de pe strada Mențiunii, Poliția Locală a înaintat o solicitare în acest sens, dar Administrația Străzilor nu a prioritizat-o.

Fostul pilot de raliuri Titi Aur, fondatorul unei școli de conducere defensivă, a spus în emisiunea Deşteptarea la Europa FM că astfel de măsuri sunt necesare rapid:

„Am văzut discuții în mediul public să punem indicator, să nu punem limitator de viteză, să mai tragem o dungă, să mai punem un separator de sens. Da, aceste lucruri sunt necesare, unele sunt mai puțin importante, altele sunt mai importante, toate la un loc sunt importante. Dacă nu apare un program național, în care să fie chemați specialiști din toate domeniile și dacă autoritățile, de la nivelul cel mai înalt, nu pun piciorul în prag și nu fac astfel de lucruri, nu poți să dai o lege de mâine să nu se mai moară pe stradă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Femeia care a provocat accidentul din Capitală a fost reținută luni. Potrivit anchetatorilor, șoferița consumase alcool.