Billboard Music Awards 2017: Drake, record de 13 premii

Rapperul canadian Drake a câştigat 13 premii la gala Billboard Music Awards, duminică seară, depăşind precedentul record deţinut de cântăreaţa britanică Adele, care a triumfat în 12 categorii de premii la ediţia din 2012 a show-ului, potrivit Reuters.

”Vreau să spun doar atât: stai liniştită Adele, pentru că atunci când vei lansa un nou album, vei primi recordul înapoi”, a declarat Drake.

Printre categoriile câştigate de rapperul Drake se numără ”cel mai bun artist”, ”cel mai bun cântăreţ” şi ”cel mai bun album rap” – cu materialul discografic ”Views”, cel mai bun artist rap sau cel mai bun turneu rap.

Beyonce şi Twenty One Pilots au câştigat fiecare cinci trofee, însă nu au participat la gală.

The Chainsmokers a câştigat patru premii, inclusiv la categoriile ”cea mai bună colaborare” şi ”Top Hot 100 song” cu piesa ”Closer”, înregistrată în colaborare cu Halsey.

Blake Shelton a fost desemnat cel mai bun artist country. Trofeul Billboard la categoria ”cel mai bun cântec country” a revenit grupului Florida Georgia Line graţie single-ului ”H.O.L.Y”.

Justin Timberlake a câştigat la categoriile ”cel mai bine vândut cântec” şi ”cel mai difuzat cântec la radio” cu piesa ”Can’t Stop the Feeling”.

Formaţia Metallica s-a impus la categoria ”cel mai bun album rock” cu materialul discografic ”Hardwired…To Self Destruct”.

Cântăreţei Cher, în vârstă de 71 de ani, a obţinut trofeul pentru realizări deosebite în muzică, Icon Award.