Confidenţialitate

Bilete de avion, tot mai scumpe: O companie de transport aerian low-cost estimează că va majora prețurile din nou | AUDIO

O companie de transport aerian, din categoria low- cost, estimează că va majora din nou prețurile. În cazul altor companii, prețurile pentru anumite destinații, cum ar fi din București spre Portugalia, au explodat pentru că nu există concurență la zborurile directe pe aceste rute.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O companie de transport aerian irlandeză (Ryanair) a raportat, luni, o creştere cu 34% a profitului anual, la nivelul record de 1,92 miliarde de euro – potrivit agenției de știri Reuters.

Conducerea estimează o creştere a prețurilor și în această vară, pe care o cataloghează ca „redusă spre modestă” faţă de anul precedent. În anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie, compania a transportase un număr record de pasageri – 184 milioane – şi conducerea speră să ajungă la 200 de milioane de pasageri.

Și alte companii au majorări de prețuri vizibile

Spre exemplu, pentru zborurile către Lisabona și alte destinații din Portugalia, prețurile sunt de 4-5 ori mai mari față de acum 2 ani. O explicație: lipsa concurenței, odată cu dispariția BlueAir și faptul că alte companii mari au scos din portofoliu unele rute.

Datele de la oficiul de statistică arată că biletele de avion sunt mai scumpe cu 17% față de luna decembrie. Raportat la martie, creșterea a fost de 10 procente.

Cumpărate din timp, biletele de avion ale companiilor low-cost pot fi găsite la prețuri rezonabile.

Este nevoie, însă, ca rezervarea să fie făcută cu câteva săptămâni sau luni în avans mai ales către destinații pentru care nu există alternativă la zboruri directe.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Blue Origin a reluat zborurile spațiale cu echipaj după o pauză de 2 ani. Fost căpitan de aviație, în vârstă de 90 de ani, printre membrii aflați la bordul rachetei New Shepard | VIDEO