Confidenţialitate

Bilanțul României în Liga Națiunilor: Două victorii, în 6 meciuri. Naționala de fotbal a terminat pe ultimul loc în grupă | AUDIO

Două victorii în șase meciuri – este bilanțul României în Liga Națiunilor. Naționala de fotbal a terminat pe ultimul loc în grupă, deși a obținut trei puncte contra Bosniei în meciul disputat luni seară pe stadionul Giulești. Elevii lui Iordănescu au retrogradat în Divizia C a competiției, iar viitorul selecționerului este incert.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Patru goluri a marcat România în poarta Bosniei, prin George Pușcaș (cu o dublă), Rațiu și Denis Man.

Victoria a contat mai mult pentru moralul jucătorilor și a unui stadion plin pentru că, în cele din urmă, România a retrogradat în Liga C din Nations League. Acest lucru înseamnă că în ediția următoare tricolorii vor întâlni adversari ca Luxemburg sau Feroe, notează Gazeta Sporturilor.

Din șase meciuri, Naționala antrenată de Edi Iordănescu a câștigat doar două, iar viitorul selecționerului este incert. La cald după meciul cu Bosnia, antrenorul a declarat că urmează o dicuție cu șefii de la Federația de Fotbal.

„Sunt forate bucuros că România a arătat că are viitor. Sunt foarte bucuros că acești jucători au arătat caracter și au arătat că au potențial”, a spus Edi Iordănescu.

„Indiferent că eu voi continua sau nu voi continua, indiferent de ceea ce dorește Federația, eu sunt pregătit pentru această discuție. Dacă mâine sunt informat că nu mai există interes pentru continuitate, dar că se dorește o discuție și o analiză, sunt pregătit pentru ea, dar dacă se va dori continuitatea, din nou, cred că trebuie să ne așezăm, să ne uităm, să vedem ce ar însemna următorii pași”, a spus Edi Iordănescu.

În legătură cu plecarea lui Iordănescu junior de la cârma naționalei, Mircea Lucescu a fost tranșant: selecționerul trebuie să rămână.

„Dar ce să facă? Să ia de la capăt altul? Deocamdată, este un rezultat promițător, bun. Sigur, bosniecii erau deja câștigători de grupă. Dincolo de toate, echipa națională are nevoie de rezultate să prindă curaj”, a spus Mircea Lucescu.

Pentru România urmează două partide amicale în noiembrie, contra Sloveniei și Moldovei. Apoi urmează preliminariile Euro 2024.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Imnul „God Save The King”, intonat pentru prima oară în 70 de ani pe Stadionul Wembley | VIDEO