Confidenţialitate

Imnul „God Save The King”, intonat pentru prima oară în 70 de ani pe Stadionul Wembley | VIDEO

Pe Stadionul Wembley din Londra a răsunat pentru prima dată imnul „God Save The King” /„Dumnezeu să-l salveze pe rege”. S-a înâtmplat luni seară, pentru prima dată în 70 de ani, înaintea meciului din Liga Națiunilor dintre Anglia și Germania (3-3), primul jucat acasă de la moartea reginei Elisabeta a II-a.

Luni seară, imnul britanic „God Save The King” a fost interpretat de artista britanică Emily Haig, simbol al loialiății față de regele Charles al III-lea.

Englezii îl cântaseră vinerea trecută în Italia, prima dată, dar erau în deplasare. Aceasta a fost prima dată când au făcut-o în fața publicului lor în incinta lor mitică din Londra.

Pe noul Wembley, complet renovat și inaugurat în 2007, se intonase până acum „God Save The Queen”.

Arena a fost construită pe cenușa vechiului stadion, care fusese inaugurat în 1923, cu trei ani înainte de nașterea reginei Elisabeta.

Federația Engleză a plănuit câteva gesturi simbolice, ca omagii aduse regretatei regine.

A fost publicat un program cu o fotografie care o înfățișa pe Elisabeta a II-a prezentând trofeul Cupei Mondiale din 1966 căpitanului de atunci Bobby Moore.

Coechipierii lui Harry Kane au purtat banderole negre.

Un minut de reculegere a fost respectat și de întreg stadionul, inclusiv de suporterii germani, care și-au văzut imnul fluierat de o parte din Wembley cu câteva clipe mai devreme.

Citește și: Lecțiile Reginei Elisabeta a II-a | REPORTAJ AUDIO

Foto: Captură video YouTube / SommitSports