Confidenţialitate

Bilanțul incendiului de la portavionul rusesc Amiral Kuznețov a ajuns la 10 răniți

Bilanțul incendiului de la bordul portavionului rusesc Amiral Kuznetov a ajuns la 10 răniți, conform Moscow Times.

Presa occidentală vorbește de un număr mai mare de răniți. Nava de luptă de este ancorată în portul arctic Murmansk, unde trece printr-un program de reparații. Nu e prima oară când la bordul portavionului au loc astfel de incidente.

Conform presei ruse, incendiul de la bordul portavionului a pornit de la un aparat de sudură. Focul s-a extins cu repeziciune și cel mai optimist bilanț vorbește despre doar 10 răniți.

În momentul producerii incendiului, la bordul navei se aflau 400 de muncitori și militari.

Portavionul Amiral Kuznetov este de doi ani ancorat în portul Murmansk pentru reparații. Nava ar urma să fie gata de luptă abia în 2021 și de când au început lucrările, au mai avut loc incidente. În 2018, de exemplu, o macara de 70 de tone s-a prăbusit peste portavion, provocând avarii serioase.

Amiral Kuznetov a fost folosit ultima oară în timpul războiului civil din Siria. Aeronavele de la bordul acestuia au sprijinit trupele lui Bassar–Al Assad, însă un Mig 29 și un Suhoi 33 s-au prăbusit în mare când încercau să aterizeze pe puntea portavionului. În plus, în media occidentală au apărut imagini în care se vede cum în timpul deplasării, din portavion iese o dâră groasă de fum.