Bilanțul ajutoarelor oferite de Primăria Capitalei în ultimul an

În ultimul an, Primăria Capitalei a promis și – în unele cazuri – a și dat mai multe gratuități sau diverse sume de bani pentru anumite categorii sociale sau pentru a stimula înfrumusețarea orașului.

E vorba de premiile pentru cel mai frumos balcon sau cea mai frumoasă fațadă. Presa – și nu numai – a numit banii acordați de Primăria Capitalei drept … pomeni.

Europa FM face o scurtă trece în revistă a banilor dați sub diferite forme de Primăria Generală.

Prima promisiune a Gabrielei Firea a fost transportul public gratuit. Primarul general nu a pus în practică această promisiune, dar nici nu a renunțat la ea.

A urmat apoi acordarea unui stimulent financiar de 1.500 de lei pentru familiile nou constituite. 1.500 de lei net/familie. Banii vin de la bugetul de stat iar suma care ar trebui acordată în total ar depăși 5 milioane de euro.

Pe de altă parte, Primăria condusă de Gabriela Firea oferă vacanţe gratuite la mare tinerilor cu vârste între 18 şi 35 de ani, care au domiciliul în Bucureşti sau care studiază în Capitală.

Programul se desfăşoară după principiul „primul venit, primul servit“. E vorba de peste 16.000 de elevi și studenți bucureșteni, dar și de peste 2.000 de profesori care s-au implicat in activitati scolare si extrascolare.

Nu în ultimul rând, pe lista ajutoarelor date de primăria capitalei – cele 5.000 de vouchere în valoare de 500 de lei pentru biciclete, la care se mai adaugă acum alte 25.000 de vouchere, plus un ajutor financiar de 500 de lei lunar DOAR pentru adulţii cu handicap – ajutor anunțat chiar astăzi.

Primăria nu i-a uitat nici pe ziariști care au accesul gratuit la spectacolele institutiilor de cultura aflate în subordinea municipalității, precum și utilizarea gratuită a parcărilor publice.

La toate se adaugă premiile de peste 200.000 de lei la concursurile Cel mai frumos balcon, Cea mai frumoasa fatadă și Cea mai frumoasă grădină.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS