Confidenţialitate

Bihor: Peste 100 de hoteluri și pensiuni nu au autorizație de incendiu | AUDIO

După tragedia de la Tohani, județul Prahova, în urma căreia au murit cel puțin 7 persoane, apar informații potrivit cărora multe alte pensiuni și hoteluri funcționează fără autorizație de incendiu – așa cum este și cazul Pensiunii Ferma Dacilor. În Bihor, de exemplu, peste 100 de hoteluri și pensiuni nu au o astfel de autorizație.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Se fac controale sporite în zonele de cazare din județul Bihor, pentru verificarea autorizațiilor de securitate în caz de incendiu.

În evidențe există peste 900 de unități de cazare, hoteluri și pensiuni, iar potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență peste 100 nu au autorizație.

Practic, peste zece la sută din unitățile de cazare din Bihor nu oferă condiții de siguranță maximă, așa cum se cere prin lege.

Unele clădiri sunt, însă, în curs de avizare, iar altele, care au mai puțin de opt camere și 16 locuri de cazare nu necesită autorizație specifică.

În luna august, un hotel mare din Băile Felix a luat foc, iar înăuntru erau cazate peste 550 de persoane. A fost activat planul roșu de intervenție și toți turiștii au fost evacuați la timp.

Autor: Cătălin Suciu

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Incendiu la Ferma Dacilor: Pompierii au găsit a 7-a victimă, iar o altă persoană este căutată în continuare. Cine este patronul pensiunii | AUDIO