Confidenţialitate

BIHOR: Femeie rătăcită, găsită cu ajutorul câinelui poliţist Ozzy

O femeie în vârstă de 63 de ani din localitatea Cociuba Mare, județul Bihor, rătăcită marți, a fost găsită noaptea într-un lan de grâu, cu ajutorul câinelui poliţist Ozzy.

Femeia a plecat marți de acasă în jurul orei 15 şi nu a mai revenit.

Poliţiştii bihoreni alături de jandarmi, pompieri şi voluntari au pornit în căutarea sa întrucât era cunoscută cu probleme de orientare în spaţiu şi timp.

În jurul orei 00.05, femeia a fost găsită de o echipă de căutare, însoţită de câinele poliţist de urmă Ozzy, culcată într-un lan de grâu de la marginea localității Cociuba Mare.
„În momentul în care a fost găsită, femeia se afla în stare de hipotermie, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale”, au spus polițiștii.

Pe parcursul căutărilor, pe traseu au fost găsite bunuri care aparţineau femeii, iar astfel câinele a putut să ia urma acesteia.

Ozzy este un ciobănesc german, de 4 ani şi 4 luni, și îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Bihor din anul 2016. Câinele a fost antrenat în cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, pentru preluarea urmelor de miros uman.

Sursa foto: IPJ Bihor