Confidenţialitate

Bienala Art Encounters 2019: Începe ”Itinerarii de reCunoaștere”, cel mai amplu program de mediere culturală din vestul țării

”Itinerarii de reCunoaștere” este un program de mediere pregătit de Asociația Culturală Contrasens pentru Bienala Art Encounters 2019.

Programul este construit pentru întreaga comunitate și își dorește să ne facă pe fiecare dintre noi, indiferent de vârstă, istorie, statut, interese și nevoi, să includem arta contemporană, evenimentele, spațiile și instituțiile de cultură în viața noastră de zi cu zi.

Timp de 5 săptămâni, în Timișoara, între 20 septembrie și 27 octombrie 2019, iubitorilor de frumos li s-au pregătit vizite, tururi, evenimente, ateliere educative pentru copii și dialog cu arta contemporană și cu orașul.

Organizatorii așteaptă cu nerăbdare să exploreze împreună cu cei curioși spațiile, lucrările și noi perspective.

Din programul cu activități, amintim: turul despre natură și ecologie în artă, întâlnirea “Afterwork Art & Drinks” care îi așteaptă pe profesioniștii din companii la povești cu artă în jurul unui pahar de vin, serii de lecturi cu adolescenții pentru a explora împreună gânduri și idei care îi preocupă, ateliere de gândire critică prin artă și atelierele pentru copii – Care-i faza cu arta contemporană?

“Itinerarii de reCunoaștere este despre cum să fim și cum să creștem împreună, vorbind despre artă și cultură. Vedem și credem că Medierea este un mijloc de integrare culturală. Cum spunea şi Paolo Baratta în deschiderea Bienalei de la Veneția: ceea ce e important la o expoziție de artă nu e ceea ce se întâmplă în galerie, ci modul în care publicul își folosește experiența după aceea, pentru a-și reimagina realitățile de fiecare zi având perspective extinse. Itinerarii de reCunoaștere își propune să ne pună pe toți pe gânduri.” spune Mihaela Tilincă, director al programului de mediere.

Participarea la evenimentele din cadrul programului de mediere este gratuită.