Beyonce a primit 11 nominalizări la MTV Video Music Awards 2016 – VIDEO

Cântăreaţa Beyonce a primit, datorită celui mai recent album de studio al ei, intitulat ”Lemonade”, 11 nominalizări – un record pentru artista americană – la MTV Video Music Awards 2016, informează Reuters.

Printre artiştii care au primit nominalizări multiple se află cântăreaţa britanică Adele şi rapperul american Kanye West. În schimb, cântăreaţa country-pop Taylor Swift nu a primit nicio nominalizare.

Videoclipul piesei ”Hello”, ce a marcat revenirea în forţă a cântăreţei Adele în 2015 şi care a adunat un număr impresionant de vizualizări pe YouTube, a primit şapte nominalizări.

Adele a primit cea de-a opta nominalizare la MTV Video Music Awards 2016 pentru piesa ”Send My Love (To Your New Lover)”.

”Famous”, controversatul videoclip al rapperului Kanye West – ce include replici nude ale unui număr de 12 celebrităţi, inclusiv Taylor Swift, dormind unele lângă celelalte într-un pat uriaş – a primit două nominalizări, inclusiv la principala categorie a evenimentului, ”videoclipul anului”.

Taylor Swift şi Kanye West sunt protagoniştii unei dispute intens mediatizate în ultimele luni referitoare la presupusa aprobare pe care artista country-pop i-ar fi acordat-o rapperului de a folosi în acel single un vers în care acesta afirmă că a făcut-o celebră.

La categoria ”viodeclipul anului”, cea mai importantă din această gală, videoclipul cu mare încărcătură politică pe care Beyonce l-a lansat pentru a promova piesa ”Formation” va concura cu videoclipurile altor artişti celebri – ”Hello” (Adele), ”Hotline Bling” (Drake), ”Sorry” (Justin Bieber) şi ”Famous” (Kanye West).

https://www.youtube.com/watch?v=WfMlFxrMb18

Albumul-vizual ”Lemonade” pe care Beyonce l-a lansat în aprilie conţine videoclipuri pentru toate piesele şi a fost apreciat de criticii de specialitate pentru cântecele sale îndrăzneţe, ce vorbesc despre trădare şi răzbunare. Videoclipurile de pe acest material discografic au fost, de asemenea, nominalizate pentru coregrafie, regie artistică şi montaj.

https://www.youtube.com/watch?v=ZJRnLUI1EZ0

Rihanna a primit la rândul ei nominalizări multiple, graţie colaborărilor sale cu DJ-ul Calvin Harris, la piesa ”This Is What You Came For”, şi cu rapperul canadian Drake, la piesa ”Work”.

Cântăreţul britanic David Bowie, care a murit în luna ianuarie din cauza unui cancer, la doar două zile după ce a lansat un nou album de studio, se află la rândul său pe lista artiştilor cu nominalizări multiple şi va concura la categoriile ”cea mai bună regie”, ”cea mai bună regie artistică”, ”cel mai bun montaj” şi ”cea mai bună imagine” pentru videoclipurile pieselor ”Blackstar” şi ”Lazarus”.

Gala MTV Video Music Awards, care şi-a clădit de-a lungul anilor reputaţia unui eveniment marcat de umor ireverenţios şi declaraţii şocante făcute în direct, va avea loc în acest an la New York, pe 28 august, şi va fi transmisă live de MTV. Premiile sunt votate de fani, începând de marţi. Organizatorii nu au anunţat deocamdată numele artistului care va prezenta evenimentul.